Myytävänä pala aurinkosähköä!

Teksti: Pekka Hietala

Helsingin energian tulevasta aurinkovoimalasta oli mahdollisuus hankkia nimikkopaneelin tuottamaan sähköä talouteensa – Kauppa kävi hyvin, sillä kaikki paneelit on jo myyty.

Helsingin Energia rakentaa Suvilahteen aurinkovoimalan, jossa sähköasiakas voi hankkia kuukausihinnalla oman nimikkopaneelin tuotannon. 1200 paneelia käsittävän voimalaitoksen on määrä valmistua tuotantokaudelle keväällä 2015.

Aurinkovoimalaitos rakennetaan Helen Sähköverkko Oy:n sähköaseman katolle Suvisaareen. Lajissaan aurinkosähkövoimala on Suomen toiseksi suurin ja sen teho on 300kW. Vuotuinen tuotantomäärä noin 260 MWh, joka vastaa 130 kerrostalokaksion vuosikulutusta.  Kuva. Helsingin energia.

Aurinkovoimalaitos rakennetaan Helen Sähköverkko Oy:n sähköaseman katolle Suvisaareen. Lajissaan aurinkosähkövoimala on Suomen toiseksi suurin ja sen teho on 300kW. Vuotuinen tuotantomäärä noin 260 MWh, joka vastaa 130 kerrostalokaksion vuosikulutusta.
Kuva. Helsingin energia.

Koko suomen tämänhetkinen verkkoon kytketty aurinkosähkön tuotantokapasiteetti on arviolta noin 3000 kW, joten Helsingin Energian hanke kasvattaa koko Suomen aurinkosähkökapasiteettia noin 10 prosentilla.

Vaikka voimala on vain symbolinen osa Helsingin Energian strategisia tavoitteita hiilidioksidineutraaliin energian tuottamiseksi, asiakkaille suunnattu mahdollisuus hankkia osakkuus aurinkosähköntuotannosta oman nimikkopaneelin muodossa on silti mukava päänavaus lajissaan.

Helsingin Energian, Energiaratkaisut-yksikön päällikkö Perttu Lahtisen mukaan tavoitteena on tuoda markkinoille palveluita erilaisille asiakkaille. Jo nyt asiakkailla on ollut mahdollista ostaa uusituvalla energialla tuotettua sähköä erillisen sopimuksen kautta mutta tässä tapauksessa sähkön alkuperä on tarkasti tiedossa ja lähellä.

Tuote on suunnattu aurinkoenergiasta kiinnostuneille, joilla ei ole halua tai mahdollisuutta investoida omaan kiinteistöön asennettaviin paneeleihin, Perttu Lahtinen toteaa Helsingin Energian tiedotteessa.

Suvilahden aurinkovoimalainvestointi tulee maksamaan noin 600 000 euroa ja siihen käytetään Helsingin Energian Ympäristöpenni-tilille kertyneitä varoja. Ympäristöpenni on Helsingin Energian sähkötuote, jossa asiakas voi ostaa uusiutuvaa energiaa ja samalla vaikuttaa uuden uusiutuvan energian lisäämiseen.

Palvelun myynti käynnistyi syksyllä ja kauppa on käynyt hyvin, sillä kaikki paneelit on varattu. Paneelit myytiin asiakkaille nimikkopaneeleina ja asiakas saa paneelinsa tuottaman aurinkosähkön käyttöönsä kiinteällä 4,40 euron kuukausimaksulla.

Innostuneesta vastaanotosta rohkaistuneena Helsingin Energia suunnittelee jo uutta voimalaa.

lähde: http://www.helen.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s